sobota

RECEPT: Houbové rizoto


Dnes mám tady pro Vás recept na super rychlé a hlavně super dobré rizoto s houbami. :)
Je to moje nejoblíbenější podzimní/zimní jídlo, kterým se cpu v chladnějších dnech pořád. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
jarní cibulku 
rýži, ideálně italskou, ale já zbožňuji basmati
houby (nejlépe hříbky, ale i s žampiony z kauflandu bude jídlo výborné)
zeleninový vývar
skleničku vína (nemusí být)

1.) Nakrájejte si jarní cibulku, oloupejte si žampiony (očistěte si hříbky) a nakrájejte je nadrobno
2.) Na lžičce olivového oleje si osmahněte jarní cibulku 
3.) Jakmile cibulka zvadne, přidejte rýži, kterou zalijete skleničkou vína. Poté rýži restujete do té doby, dokud se víno nevypaří.
Pokud nechcete přidávat víno, rýži jednoduše přidejte k cibulce a osmahněte, aby byla rýže od oleje.
4.) Jakmile rýži osmahnete, přidejte trochu vývaru
5.) Rýži stále míchám a vývar podle potřeby přilévám
6.) Mezi tím, co se nám vaří rýže, si na vedlejším kastrůlku podusím houby (přidávám trochu vodu) s drceným kmínem a solí 
7.) Ještě než je rýže měkká, ale už měkčí, přidám k ní houby
8.) A můžeme jít baštit.


Přeji Vám dobrou chuť!
SHARE THIS POST

10 komentářů:

  1. Houby sice nesnáším , ale rýžu miluju , vypadá to pěkně ... ;)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Na pravé italské rizoto se používá nejlépe Arborio rýže:) Jinak já ho dělám stejně, jen místo hub dávám kukuřici a fazolové lusky, někdy i hrášek nebo cuketu. Je to dobrota.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mno, myslím, že to je ještě odpustitelný "prohřešek", vyměnit rýži, pokud to slečna ví, ale prostě jí jiná verze chutná víc. Jinak to je opravdu rizoto tak, jak má být, jak to má být. Též nemám ráda wannabe české rizoto, kdy uvařenou rýži smícháte s čímkoli a prdnete tomu italský název. Klidně to tak vařte a jezte, ono je to dokonce i dobrý, neříkám, že je to jenom rychlá nouzovka ze zbytků v lednici, je to i fajn jídlo. Ale je to rýže s čímkoli, rizoto se takhle nedělá, no. :-)

      Vymazat
  3. Taky si tohle rizoto dělám často, ale používám Arborio rýži ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Proč já VŽDYCKY dostanu na tvoje recepty takovou chut'? I když tam jsou věci, který nejím.. tohle je yummy!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. klasické rizeto naprosto nenávidím, ale tohle vypadá mňam, mňam :) houby miluju a o jarní cibulce ani nemluvím.

    OdpovědětVymazat
  6. Za mna bez toho vina, ale inak je to mnamka! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Sakra, tohle si prostě musím udělat, houby zbožnuju a jarní cibulku taktéž ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Mm dostala jsem na to chuť. :)

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za všechny komentáře, které mi vždy udělají radost. :)
Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat neveřejně, napište mi email nebo vzkaz na facebooku. A pokud Vám nebude vadit, že si Váš dotaz přečtou další čtenáři, klikněte (dole) na ikonku "ask me".

Přeji Vám krásný den!

The life of Ceady. All rights reserved. ©